O znanih plesalcih….Chicho

Mariano Chicho Frúmboli (rojen 1970 v Buenos Airesu) slovi kot priznan plesalec argentinskega tanga, predvsem v smislu muzikalnosti in kreativnosti pri svoji improvizaciji. Poznan je tudi kot začetnik stila ”tango neuvo”. Sam pa zase ne rad sliši to oznako.

Leta 1984, ko je bil star 13 let se je začel ukvarjati z glasbo; bobne je igral 14 let in 8 let študiral teater. Tango je začel plesati leta 1993.

“Povedal vam bom zgodbo. Bil sem popolnoma v rokenrolu; imel sem dolge lase in igral bobne. Tango sem sovražil, niti malo mi ni bil všeč, niti poslušati ga nisem mogel. Ko pa sem šel na tečaj k Ricardu Barriosu in Victorii Vieyra, sem prvič objel svojo sopolesalko in dobil kurjo polt. Rekel sem: “Tu se nekaj dogaja …” in se nisem nikoli ustavil. Ta čarobni trenutek je bil moj začetek. Po drugi strani pa sem pred nekaj leti odšel na milongo “La Trastienda”, ki jo je organiziral Horacio Godoy. Vstopil sem in zagledal Mileno Plebs. Želel sem plesati s njo, vendar se nisem upal. Hodil sem sem ter tja, dokler je nisem povabil. Spomnim se, da sva se pogovarjala, nato sva se objela in v tistem trenutku sem začutil 40 let tanga. V objemu, razumete? Nisva naredila še niti koraka! Preprosto zaradi načina kako me je objela. Zame je bil to najmočnejši trenutek tande. Potem sva še dolgo plesala. Bilo je super, lahko sem plesal vse mogoče, užival sem. Toda trenutek tega objema je zaznamoval moj odnos s tem plesom. Govorim o intimnosti objema. Z zelo malo ljudmi sem se lahko počutil enako, veliko je bilo izgubljenega. Moja želja za tango je torej, da se ta skupna intenzivnost vrne, v dušo. Ne da bi ostal na površju, ampak da bi to čutil v sebi. Da se žanr razvija iz te intime. Bistvo tanga je v objemu in v osebi, s katero plešete.”

Dve leti kasneje je začel plesati s plesalko Viktorijo Vieyro in nato s Teté Rusconi. Victoria ga je odpeljala v vadbeno skupino Gustava Naveire in Fabijana Salasa, ki sta najbolj vplivala na njegov stil plesa.

Od takrat naprej naprenehoma pleše, od leta 2007 s plesalko Juano Sepulvedo.

Trije posnetki Chicha in Juane:

Kaj o tangu pravi Chicho:

 

Vir: wikipedia, intervju.


Categories: ZNANI PLESALCI

Post Your Thoughts