Tango šola Calesita

Tango šola Calesita

Tango šola Calesita je nastala v želji, da bi tudi tangeri v Sloveniji plesali pravi tradicionalni argentinski tango, Tango Salon, kot so ga plesali na glasbo zlate dobe tanga v Buenos Airesu med letoma 1935 in 1955. Obstaja mnogo stilov, tudi tango salon ni povsod enak, a govorimo o stilu, ki ne vsebuje ostrih gibov in gimnastičnih veščin, poudarek je na izpopolnjeni hoji v zaprtem objemu, povezanosti s partnerjem in glasbo. Ne plešemo z vrtnicami v zobeh ali da bi koga impresionirali s koraki, temveč z eleganco. Vabim vas, da me pokličete na telefon 040 755 696.

Naše vrednote

Učimo tango za na plesni večer

Tango, ki ga učimo na tečajih vam bo pomagal, da boste bolje plesali in se lažje znašli na preplesavanjih oziroma plesnih večerih tanga, ki jim pravimo “milonga”.

Pod okriljem Calesite se odvija milonga »La Calesita«, ki je bila prva redna sobotna milonga v Sloveniji in je sedaj ena izmed naprepoznavnejših v Sloveniji. Vsaj enkrat mesečno ob sobotah tako plešemo na odličnem parketu in se družimo. Tango je družabni ples v pravem pomenu besede. Pristen človeški stik vedno pomeni največ. Razpored prihodnjih milong najdete tukaj.

Učimo se od najboljših

Znanje, ki vam podajamo je pridobljeno od najboljših plesalcev argentinskega tanga na svetu. Kar pomeni, da se sami za vas izobražujemo na delavnicah v tujini in vam naprej predajamo najnovejše znanje, ki smo ga pridobili od vrhunskih plesalcev tanga. Na sliki: Darko, Noelia Barsi, Javier Rodriguez in Dana.

ZABAVAMO SE

Tango je družaben ples, zato se skupaj zabavamo.

Za nas je pomembno kako plešemo, ne kaj plešemo.

Iskreno si želimo napredka vsakega plesalca, ki pride k nam, zato vas poskušamo motivirati in spodbujati na način, da ne tavate v temi, temveč veste kako se lotiti treninga tudi sami, da bi hitro napredovali. Kadar kaj ne delate dobro, vas na to vedno opozorimo.