Tango šola Calesita

Tango šola Calesita

Tango šola Calesita je nastala v želji, da bi tudi tangeri v Sloveniji plesali pravi tradicionalni argentinski tango, Tango Salon, kot so ga plesali na glasbo zlate dobe tanga v Buenos Airesu med letoma 1935 in 1955. Obstaja mnogo stilov, tudi tango salon ni povsod enak, a govorimo o stilu, ki ne vsebuje ostrih gibov in gimnastičnih veščin, poudarek je na izpopolnjeni hoji v zaprtem objemu, povezanosti s partnerjem in glasbo. Ne plešemo z vrtnicami v zobeh ali da bi koga impresionirali s koraki, temveč z eleganco. Vabim vas, da me pokličete na telefon 040 755 696.

Preberite nekaj o nama
Dana

Dana

Kliknite na sliko

Dana

Dana

Kliknite na sliko

Svojo plesno pot je začela še kot otrok, z latinsko ameriškimi in standardnimi plesi, leta 2007 pa se je prvič srečala z argentinskim tangom in življenje je takrat zavilo na novo pot. Leta 2008 je takoj odpotovala v Buenos Aires, kjer je čez dan obiskovala individualne in skupinske tečaje ter nato do jutra plesala na večernih milongah. V Sloveniji in bližnji tujini se je nato udeleževala milong in delavnic številnih gostujočih učiteljev iz Argentine. Že leta 2009, je z željo, da bi spoznala in se učila od maestra Javierja Rodrigueza nadaljevala svojo pot, tokrat je odpotovala v Apuglio, Italijo, kjer je imel tedenski seminar s plesalko Stello Misse. Njegovih tečajev z Andrejo Misse se je v letih 2010 in 2011 udeležila še v Firencah, Italiji. Leta 2011 je odpotovala v Pariz, Francijo, kjer se je eno leto izpopolnjevala pri svetovno znanem paru Sebastjanu Misse in Andreji Reyero in večere preživljala na številnih pariških milongah. Pariz je bil vedno evropski dom tanga. Dana vodi plesno šolo argentinskega tanga Calesita, kjer poučuje tango salon, kot se ga pleše v Buenos Airesu na glasbo iz zlate dobi tanga, med letoma 1935 in 1955.

Darko

Darko

Kliknite na sliko

Darko

Darko

Kliknite na sliko

Darko pleše argentinski tango že vse od začetkov tanga v Sloveniji, to je od leta 2004. Od takrat je svoj ples redno izpopolnjeval ob različnih argentinskih maestrih kot so Javier Rodriguez in Andrea Misse, Andres Laza Moreno & Luciana Arregui, Anguel Miguel Zotto & Daiana Guspero, Geraldine Paludi, Osvaldo Zotto & Lorena Ermocida, Osvaldo & Coca Cartery, Sebastian Arce & Mariana Montes, Leandro Palou, Luis Bruni, Jorge Dispari & Carmen la Turca, Samantha Dispari ter svoje znanje predajal naprej.

Naše vrednote

Učimo tango za na plesni večer

Tango, ki ga učimo na tečajih vam bo pomagal, da boste bolje plesali in se lažje znašli na preplesavanjih oziroma plesnih večerih tanga, ki jim pravimo “milonga”.

Pod okriljem Calesite se odvija milonga »La Calesita«, ki je bila prva redna sobotna milonga v Sloveniji in je sedaj ena izmed naprepoznavnejših v Sloveniji. Vsaj enkrat mesečno ob sobotah tako plešemo na odličnem parketu in se družimo. Tango je družabni ples v pravem pomenu besede. Pristen človeški stik vedno pomeni največ. Razpored prihodnjih milong najdete tukaj.

Učimo se od najboljših

Znanje, ki vam podajamo je pridobljeno od najboljših plesalcev argentinskega tanga na svetu. Kar pomeni, da se sami za vas izobražujemo na delavnicah v tujini in vam naprej predajamo najnovejše znanje, ki smo ga pridobili od vrhunskih plesalcev tanga. Na sliki: Darko, Noelia Barsi, Javier Rodriguez in Dana.

ZABAVAMO SE

Tango je družaben ples, zato se skupaj zabavamo.

Za nas je pomembno kako plešemo, ne kaj plešemo.

Iskreno si želimo napredka vsakega plesalca, ki pride k nam, zato vas poskušamo motivirati in spodbujati na način, da ne tavate v temi, temveč veste kako se lotiti treninga tudi sami, da bi hitro napredovali. Kadar kaj ne delate dobro, vas na to vedno opozorimo.