Splošni pogoji

Dobrodošli na spletnem mestu www.calesitatango.si. Spletna stran je bila postavljena z namenom obveščanja širše javnosti o plesni šoli ter njenih dejavnostih. Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta, upoštevate spodaj naštete pogoje. Z ogledom tega spletnega mesta potrjujete, da se s pogoji strinjate in jih v celoti sprejemate.

Splošne informacije

Calesita bo s potrebno skrbnostjo poizkušala zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov in si hkrati pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Vsa besedila, slike, video posnetki ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki.

Vsebine ali materiale spletne strani se ne sme kopirati, razmnoževati ali posredovati brez dovoljenja lastnika. Spletna stran vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Vendar Calesita ne pozna vsebine informacij, vsebovanih na spletnih straneh tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije.

Varovanje zasebnosti

Na spletni strani zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki so pisali za več informacij, se naročili na redne tečaje, brezplačne uvodne tečaje ali tango novice. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Če se osebni podatki spremenijo lahko obiskovalec te popravi in sicer tako, da svoje nove podatke piše na naslov [email protected].

Vse pridobljene podatke, ki jih obiskovalci posredujejo preko spletne strani ali na kateri koli drugi način obravnavamo zaupno ter bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen za katerega so bili posredovani. Pridobljeni podatki ne bodo predani ali na  kateri koli način posredovani tretjim osebam. Osebni podatki so varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov in vsemi nadaljnjimi spremembami, kar vključuje tudi splošno uvedbo o varstvu podatkov (GDPR).

S prijavo na kateregakoli obrazec, ki je na spletni, se z navedbo lastnega elektronskega naslova obiskovalec avtomatsko naroči na prejemanje elektronskih novic. V primeru, da posameznik ne želi več prejemati elektronske pošte, se lahko odjavi z odgovorom na prispelo elektronsko pošto od Calesite s pripisom »odjava«.

S prijavo preko obrazcev obiskovalec dovoljuje, da Calesita osebne podatke shranjuje, upravlja z njimi in jih uporablja z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja oziroma za potrebe priprave in izvedbe dejavnosti ter za namene trženja dejavnosti.

V času tečajev, delavnic, plesnih večerov (milong) in ostalih aktivnostih, ki potekajo v sklopu tango šole Calesita bomo občasno fotografirali ter snemali foto, video, avdio material. Omenjeni material bomo uporabljali v promocijske namene tango šole. S prijavo na katerikoli tečaj ali aktivnost  tango šole Calesita, posameznik dovoljuje uporabo in objavo le tega. Prav tako pa je obiskovalec ob vsakem fotografiranju, snemanju predhodno obveščen, tako mu je dana možnost, da se predčasno odmakne v kolikor ne želi biti na omenjenem materialu.

Piškotki

www.calesitatango.si uporablja piškotke. Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke uporabljamo za različne namene, da štejemo, koliko obiskov ima spletna stran, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve in da varujemo vaše podatke.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina brskalnikov ponuja možnost upravljanja piškotkov, kot vam ustreza, zato da imate natančnejši nadzor nad svojo zasebnostjo. V kolikor ne želite, da bi shranili piškote pri vašem ogledu spletne strani www.calesitatango.si imate največkrat možnosti v meniju brskalnika pod Orodja na voljo možnost, Počisti podatke brskanja, s katero lahko izbrišete piškotke.

Piškotek – Google Analytics: je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga uporabljamo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Nastavi tudi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Uporablja več piškotkov z imeni, kot sta »__utma« in »__utmz«, za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletni strani brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta calesitatango.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.
Calesita kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih pa v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Prijava na tečaje argentinskega tanga
Prijavo na tečaj lahko opravite preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali na naslov [email protected]. Za prijavo je potrebno navesti ime, priimek, elektronski naslov, telefonska številka, vrsto paketa (število ur tečajev) in način plačila. V kolikor se obiskovalec spletnega mesta prijavi na tečaj argentinskega tanga brez partnerja, s tem soglaša, da njegov kontakt (email in/ali telefonsko številko) posredujemo prostemu soplesalcu/ki.

Plačilo tečajev/delavnic argentinskega tanga
Plačilo poteka v gotovini pred pričetkom tečaja/delavnice ali preko TRR (bančnega nakazila) pred samo delavnico oz. tečajem.

Obisk tečajev argentinskega tanga
Z vpisom na tečaje tečajnik potrjuje, da je seznanjen, da v tečajih sam nosi odgovornost za nezgodo oziroma poškodbo sebe ali drugih udeležencev v tečaju in izgubo ali krajo predmetov ter da v naštetih primerih nosi odgovornost za nastale stroške sam ter da se programa udeležuje na lastno odgovornost.

Veljavnost kupljenih ur za tečaje
Dobroimetje ur, ki ste jih vplačali, velja 1 leto od nakupa (12 mesecev). Za neizkoriščene ure kupljenega paketa ni možno povračilo v denarju. Prenos zakupljenih ur na tretjo osebo ni mogoč.

Prekinitev tečaja
V kolikor se obiskovalec spletne strani, ki se je vpisal na tečaj argentinskega tanga, odloči prekiniti z obiskovanjem tečajev tanga, izgubi svoje že vplačane ure.

Odpoved tečaja
Zaradi premajhnega števila udeležencev se lahko tečaj tudi odpove.

Urnik
Urnik tečajev je objavljen na spletnem mestu calesitatango.si in navaja potek tečajev v posameznem mesecu. Pridružujemo si pravico do spremembe urnika. Tečaji potekajo skozi vse leto v kolikor pride do sprememb so obvestila objavljena na spletnem mestu calesitatango.si. in na oglasni deski pred vstopom v plesno dvorano. Pri vpisu lahko izberete enkratni obisk ali paket več ur tečajev. Posamezen tečaj obsega 60 minut. Pri nakupu individualnih ur se termine uskladi po dogovoru in glede na zasedenost dvorane.

Nezgodno zavarovanje
Nezgodno zavarovanje ni vključeno v ceno storitev. Z vpisom na tečaje posameznik potrjuje, da je o tem seznanjen prav tako ob obisku tečaja, delavnice, dogodka in katerekoli aktivnosti tango šole Calesita posameznik potrjuje, da se programa udeležuje na lastno odgovornost. Posameznik sam nosi odgovornost za nezgodo oziroma poškodbo sebe ali drugih udeležencev, odgovornost nosi za izgubo ali krajo predmetov. V naštetih primerih sam nosi odgovornost za nastale stroške.

Postopek prijave in pogoji načina plačila na delavnice, tečaje, milonge in ostale aktivnosti tango šole, v kolikor bodo ti potekali drugače kot je navedeno v splošnih pogojih na tem spletnem mestu, bodo obiskovalci o tem obveščeni ob najavi posamezne aktivnosti kot del splošnih informacij o delavnici /dogodku/aktivnosti in pa v pogovoru z obiskovalcem preko elektronske pošte.

Darilni bon
Darilni bon je dokument, ki ga tango šola Calesita izda proti plačilu v obliki listine katerega je v skladu s splošnimi pogoji dolžan sprejeti namesto plačila navedene storitve. Ob nakupu darilnih bonov kupec prejme račun. Z objavo teh splošnih pogojev je vsak kupec seznanjen, da z nakupom darilnega bona sprejema te splošne pogoje ter način poslovanja z darilnimi boni, kot je opredeljeno s temi splošnimi pogoji, ki so v skladu z obligacijskim zakonikom in zakonom o varstvu potrošnikov.

Vsak darilni bon pripravimo posebej za vas in vašega obdarjenca. Zato je potrebno darilni bon naročiti predhodno, pridržujemo si pravico za predhodno naročilo vsaj 72 ur (3 delavne dni) pred želenim prevzemom oziroma tega lahko pripravimo naslednji dan od časa naročila v kolikor je to v naši zmogljivosti. Naročilo oddate na preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali na naslov [email protected]. Za naročilo je potrebno navesti ime, priimek, naslov, elektronski naslov naročnika darilnega bona, vrednost darilnega bona in število darilnih bonov. Veljavnost darilnega bona je eno koledarsko leto od nakupa darilnega bona. Za pripravo darilnega bona so potrebni podatki: ime in priimek obdarjenca. Darilni bon je možno kupiti in prevzeti na lokaciji kjer se nahaja Tango šola Calesita, Miklošičeva 28, 1000 Ljubljana po predhodnem dogovoru. Darilni bon je izdan kupcu v trenutku, ko je bilo zanj opravljeno plačilo. Darilnih bonov predhodno ne izdajamo.

Storitev lahko obdarjenec koristiti samo z predložitvijo originalnega darilnega bona. Darilni bon je potrebno unovčiti v času njegove veljavnosti, ter upoštevati pogoje koriščenja, ti podatki so navedeni na darilnem bonu. Na darilni bon ni dovoljeno ničesar pisati, brisati, črtati, ali popravljati, v nasprotnem primeru se bon šteje za neveljavnega. Poškodovanega ali kako drugače spornega darilnega bona osebje tango šole Calesita ni dolžan sprejeti. Obveznost tango šole Calesita iz darilnega bona preneha, ko darilni bon sprejme kot plačilo za storitev, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če darilni bon postane neveljaven iz razlogov iz teh splošnih pogojih. Imetnik darilnega bona nima pravice do izplačila vrednosti darilnega bona v denarju niti deloma. V primeru, da je vrednost nakupa storitve višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Če je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se razlika do polne vrednosti bona v gotovini ne vrača. V primeru izgube darilnega bona kupec ali obdarjenec nimata pravice zahtevati novega darilnega bona. Darilni bon ni prenosljiv. Darilni boni, ki so bili izdani za namene žrebanj, nagrad ali promocijskih daril ni možno menjati za druge storitve. V primeru, da obdarjenec storitev ne more koristiti zaradi zdravstvenih težav ali poškodbe mora obdarjenec pisno javiti na [email protected] in predložiti potrdilo o bolezni ali poškodbi. Na podlagi zdravniškega potrdila v kolikor gre za lažjo bolezen se po dogovoru veljavnost darilnega bona lahko podaljša skladno z dogovorom. V kolikor na podlagi zdravniškega potrdila razvedeti, da koriščenje storitev ni mogoče je dogovor o prenosu darilnega bona na drugo osebo mogoč s predhodnim dogovorom. Obdarjenec upošteva osnovna določila navedena v tem odstavku o koriščenju storitev, če to ni bilo določeno drugače ob izdaji darilnega bona.

Povezava z družbenimi omrežji
S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, You Tube), ki se nahaja na spletni strani calesitatango.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov Tango šole Calesita na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na tango šolo Calesita. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Želimo veliko užitkov pri prebiranju spletnih strani in dobrodošli v svetu argentinskega tanga.

Datum objave spletnih pogojev, 21.5.2018

CALESITA, šola za argentinski tango