TOP 10 tango čevljev

Najti prave tango čevlje vsekakor ni enostavno. Še posebej v Sloveniji, kjer nimamo trgovine, specializirane za tango čevlje. Tako večina plesalk argentinskega tanga kupuje čevlje na večjih milongah, kjer so razstavljeni modeli bližnjih prodajalcev. V živo je veliko lažje testirati čevlje, kot je opisano v članku 10 Nasvetov kako pomerjati tango čevlje, pa tudi ostale lastnosti iz članka 10 Stvari na katere morate biti pozorne pri nakupu tango čevljev.

Kljub temu pa bi vsaka plesalka morala poznati najbolj znane znamke tango čevljev. Spodaj je seznam mojih najljubših ter nekaj takih, ki jih je pri nas lažje kupiti.

Top 10 plesnih čevljev za tango

1. Odile

Odile cover

Meni osebno najljubši tango čevlji. Moram priznati, da si jih še nisem naročila, ampak njihovi modeli so enostavno prečudoviti.

So elegantni, udobni in visoko kakovostni tango čevlji za moške in ženske, zasnovani in izdelani v Koreji. Izdelovalci se trudijo po najboljših močeh zagotoviti najboljšo kakovost ročno izdelanih čevljev za razumno ceno. Vsi njihovi čevlji so narejeni samo za argentinski tango in svoje modele posodabljajo vsak mesec, kar je prednost in slabost. Slabost namreč, ker modelov, ki sem jih nekaj mesecev nazaj videla in vzljubila, ne morem več naročiti.

Odile Tango Shoes izvažajo svoje čevlje v mnogo držav, vključno z Argentino. V zadnjih letih so postali zelo priljubljeni med vrhunskimi plesalci v Buenos Airesu in drugimi plesalci po vsem svetu. V kolikor jih boste prek spleta naročile v Slovenijo, jih lahko pričakujete v 4-7 dneh.

Cena:  165 € | Spletna stran  | Facebook | Nakupuj

2. Souple

Souple

Souple je francoska beseda, ki pomeni fleksibilnost. In ravno na to so se izdelovalci Souple čevljev najbolj osredotočili. Čevlji so izdelani iz vrhunskega argentinskega usnja. Nastajajo izpod rok nekaterih najboljših čevljarjev v Buenos Airesu, vsak par pa je tudi temeljito pregledan z vidika kakovosti. Njihova značilnost je, da so zelo mehki in prilagodljivi, podobno kot čevlji za latinskoameriške plese, vendar imajo značaj in podporo tango čevlja.

Ena od posebnosti njihovega čevlja je postavitev pete. Posebno pozicioniranje in inženiring pete dajeta plesalkam večjo stabilnost, podporo in ravnotežje. Iz izkušenj plesalk pa lahko povem, da so Souple modeli zelo primerni za plesalke z ožjim podplatom.

Cena: okrog 160 € | Shop | Shop

 3. Soy Porteño

čevlji21

Soy Porteño tango čevlji so izdelani s ciljem, da prinesejo na trg nove, drugačne, predvsem zelo lahke in udobne tango čevlje. Za izdelavo uporabljajo vrhunske materiale, ponujajo pa moške in ženske plesne čevlje ter tudi superge, primerne za vadbo argentinskega tanga. Poseben poudarek dajejo notranjosti podplata in naklonu pete, kar omogoča plesalkam odlično uporabo prstnega dela podplata in s tem popolno ravnotežje. Zahvaljujoč veliko vrhunskim plesalkam, ki so testirale njihove čevlje, so svojo linijo zares izpopolnili.

Izbirate lahko med različnimi modeli in barvami ter petami višine 7,5 cm, 8,5 cm in 9,5 cm.

Cena: okrog 150 € | Spletna stran  | Facebook

4. Comme il Faut

Comme if faut 2Tango čevlji Comme il faut (v prevodu: kot mora biti) so si zaslužili neoporečen sloves med plesalkami, ki imajo rade občutek lahkosti v visokih petah.
Skrivnost te blagovne znamke je v treh stebrih: dizajn, kakovost materialov in tehnologija, ki omogoča izdelavo udobnih in stabilnih čevljev. Izdelujejo le tango čevlje za ženske.
Comme il faut imajo dolgo zgodovino in so prvi spremenili koncept in dizajn ženskih tango čevljev in s tem plesne večere v Buenos Airesu.
Vsi njihovi čevlji so zasnovani in izdelani v Buenos Airesu, blagovna znamka Comme il faut pa ima res dolg seznam oboževalcev po vsem svetu. Moji prvi tango čevlji so bili ravno Comme il faut, ki sem si jih kupila v Buenos Airesu za nekoliko nižjo ceno, kot jo prodajajo preko spleta.

Cena: 180 € do 200 € | Spletna stran  | Facebook | Shop

5. Noavelle

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=OeH-62gNW4k”]

Če so čevlji vaša strast, potem vam bodo tango plesni čevlji Noavelle zagotovo všeč. V svoji liniji ponujajo edinstvene in luksuzne modele tako za profesionalne kot tudi amaterske plesalce. Poleg plesnih čevljev izdelujejo še čevlje za poroke in posebne dogodke. Znamka Noavelle Shoe Couture je bila ustanovljena leta 2011 in prinaša na trg nove čevlje, v katere se lahko hitro zaljubite!

Večina njihovih modelov ima standardno peto v višini 9 cm, nekatere modele pa lahko dobite tudi s peto višine 8 cm.

Cena: 160 € do 180 € | Facebook

6. Angelina

Angelina je novejša znamka tango čevljev iz Argentine (2009). Dobiti se jih da v Buenos Airesu in nekaterih drugih mestih po svetu. Če jih boste naročile po spletu, vas bo poštnina stala 35 €, kar je običajna cena pošiljke paketa iz Buenos Airesa. Med njihovimi modeli lahko izbirate modele z zaprto in odprto peto in modele z različnim zapenjanjem okrog gležnja. Njihov slogan je: “Simplicity is the best way to show a beautiful woman” in to zares odraža dizajn njihovih čevljev.

Cena: Cena je različna glede na državo (preberite FAQ) | Spletna stran  | Facebook | PinterestNakupuj

 7. Neotango

Neotango plesni cevlji

NeoTango že več kot 10 let spremlja plesalke s svojo kakovostjo, udobnostjo in dizajnom. Prodajajo moške in ženske tango čevlje z različnimi višinami pet. Kupite jih lahko prek spleta ali pa v njihovi trgovini v Buenos Airesu, kjer vam bodo postregli in pomagali pri izbiri kar sami plesalci tanga. Kolikor sem zasledila Neotango čevlji niso najbolj primerni za plesalke z visoko nartjo.

Cena: med 150€ in 170€  | Spletna stran  |Pinterest | Shop

8. Bandolera

Bandolera tango plesni cevlji

Bandolera so priljubljeni tango čevlji pri Slovenkah, zato jih malo bolje poznam, pa tudi sama nosim trenutno njihove model. Kupiti se jih da na večjih milongah v Sloveniji. Čevlji so dizajnirani in izdelani v Italiji. Pri večini modelov lahko izbirate višino pete od 6 cm do 9 cm. Posebnost Banodolerinih čevljev je, da imajo dodatno oblazinjeno notranjost podplata z gelom, tako da se nekatere plesalke počutijo, kot da plešejo po mehkih oblakih. Cilj Bandolere je namreč omogočiti vsem ženskam, da bi lahko plesale brez bolečin in udobno. Kot sem opisala v drugem članku, pa veliko plesalkam ta dodatna oblazinjenost ne ustreza zaradi slabše oprijemljivosti tal.

Cena: 130 € do 140 € | Spletna stran  | Facebook

9. Sibel Sarac

Sibel Sarac je nova linija tango čevljev, ki jih izdeluje mlada plesalka tanga Sibel iz Istanbula. Pri svoji izbiri modelov in barv je zelo kreativna, mogoče pa jih je dobiti s peto od 6 cm do 9 cm. Vse modele najdete na njeni Instagram strani.

Cena: 150 € | Facebook  | Instagram

10. Turquoise

turquoise tango plesni cevlji

Turquoise tango čevlje dizajnira in izdeluje v Istanbulu skupina tango plesalcev in čevljarjev z željo po tem, da bi ustvarili udobne, lahke in elegantne tango čevlje. Prepoznali jih boste po visečem Turquise logotipu v obliki metuljčka.

Cena: 160 € | Spletna stran  | Facebook  | Pinterest

Povzetek

Seveda je znamk tango čevljev veliko več, kot sem jih tukaj omenila in pravzaprav jih je bilo težko izbrati le 10. Verjamem tudi, da ima vsaka tangera svojo izkušnjo s plesnimi čevlji. Kolikor različnih stopal, toliko različnih izkušenj. Z veseljem bi rada slišala vašo izkušnjo z zgornjimi proizvajalci.


Categories: TANGO MODA