Kaj naj obujem za tango?

Če ste začetnik, ki šele začenja z učenjem argentinskega tanga, ne potrebujete nobenih posebnih čevljev, da bi lahko plesali tango. Za zdaj vse kar potrebujete je, da se lahko zlahka obrnete na blazinicah vaših stopal. V tangu je namreč, zlasti za plesalke, veliko pivojev oz. obratov na mestu in če se vaši čevlji prilepijo na tla, si lahko poškodujete kolena.

Zato bo najbolje, da obujete čevlje, ki imajo usnjen ali semiš podplat. Če teh nimate, bo tudi podplat iz trde plastike dober za silo. Plesalke, ki že dalj časa plešejo, sicer nosijo petke, vendar za začetek obujte kakršno koli velikost pet, v katerih se počutite udobno.

Ko boste nekaj časa že plesali in boste prepričani, da si želite s tangom nadaljevati, potem bo nakup primernih tango čevljev več kot smiselna naložba! Navadni čevlji preprosto niso narejeni na način, da bi prenesli obremenitve, ki jih prenaša tango čevelj.

Včasih gredo ljudje iz navdušenja do tanga v trgovino s plesnimi čevlji in si kupijo par plesnih čevljev za latinske ali pa standardne plese. Te je namreč veliko lažje najti, so relativno poceni, imajo usnjen podplat in pete. Vendar pa je argentinski tango popolnoma drug svet od standardnih plesov, ki se jih učite na družabnih plesih v klasičnih plesnih šolah! Tam tudi ne boste našli nikogar, ki bi imel precej izkušenj z nošenjem tango čevljev.

Na dolgi rok je definitivno vredno investirati v ustrezne plesne čevlje za argentinski tango. Ti so skrbno oblikovani in uravnoteženi, da vas podpirajo in vam olajšujejo plesanje tanga. Čevlji res lahko naredijo razliko v vašem plesu!

Poleg tega so tango čevlji tako čudoviti! Tango ima od vseh plesov najboljše čevlje. Resnično! Veliko deklet, tudi tistih, ki prej nikoli niso nosile petk, razvije strast do tango čeveljcev.


Categories: TANGO MODA