Vtisi iz rednih tango tečajev

Vpišite vašo izkušnjo

 
 
 
 
 
 
Vaš email ne bo objavljen.
Zaradi varnostnih razlogov se shrani vaš IP naslov 100.28.132.102.
17 entries.
Tangerka, ki po vloženem delu v tango uživa v tango festivalih in maratonih po Evropi :) from bližine Ljubljane
Skupinski tango tečaji so bili zame odlična oblika nabiranja »kilometrine«, tako iz vidika splošnega znanja o plesni tehniki argentinskega tanga, bistvenih značilnostih o plesnih večerih (milongah) kot tudi o samem protokolu na milongah (obnašanju in pravilih).
Sama menim, da bi začetniki morali obvezno obiskovati tako začetni tečaj kot tehniko, dokler ne obvladajo vseh osnov, nadaljevalci pa bi morali obvezno obiskovati tako tehniko kot nadaljevalni tečaj.
Hitrost podajanja snovi na tečajih se je meni zdela primerna, a sem upoštevala vajin nasvet glede obiskovanja začetnega tečaja in tečaja tehnike vse dni v tednu, ko je bilo to možno in to kar nekaj časa. Moje izkušnje so, da sem bila zaradi vajinega načina poučevanja sposobna relativno hitro znanje uporabljati v praksi.
Glede samih tečajev, pa bi si poleg tanga želela še bolj pogosto delati vals in milongo, saj tega znanja primanjkuje. Všeč mi je bilo tudi, da je Darko večkrat ponovil, da je tango ples spoštovanja partnerja/partnerk in drugih plesalcev/plesalk na plesišču, kar se mi zdi pomembno za pravilen odnos na plesnih večerih.
Cena tečajev se mi zdi primerna. Kolikor pa opažam, sta najcenejša (če vzameš paket ur). Kolikor sem se pogovarjala z drugimi v vsej svoji karieri pri vama, so tečajniki ravno to dejstvo možnosti nakupa paketov in koriščenja po sistemu dropin sprejeli zelo pozitivno.
Meni je vajin slog plesa všeč, a zelo dolgo nisem videla razlik med posameznimi slogi, predvsem ob primerjavi z drugimi slovenskimi šolami. Sedaj se mi zdi, da bi bilo zelo dobro tečajnikom vsake toliko časa razložiti značilnosti Tango Salona, da bi ta slog lažje razpoznali oz. se lažje odločili za tisti stil plesa, ki jim je všeč.
Za konec morata resnično vedeti, da sta mi dala neizmerno dragoceno popotnico za v vstop v mednarodni tango svet! To sem vama že večkrat povedala/napisala in to je absolutno res.
Danaja in Grega from Ljubljana
Tečaji so super. Krasna učitelja, ki sta naju prepričala z jasnimi razlagami, odprtostjo in humorjem. Naučila sva se ogromno in tudi kadar je bilo na tečaju veliko parov sta našla čas za vsakega izmed nas. Izgubila sva strah pred milongami in ugotovila, da uživava v tangu. Delata odlično – kar tako naprej.
Kaj bi izpostavila, da nama je bilo posebej všeč:
- Prava mera med teorijo in prakso
- Jasna in razumljiva razlaga
- Vedno se uspeta posvetiti vsakemu paru posebej, tako da lahko vsak napreduje v svojem tempu
- Sta prijazna in odprta – imata tudi smisel za humor
- Izbor glasbe je dober
- Všeč nama je, da vključita tudi kakšne zanimivosti iz sveta tanga, dobro ga znata približati in razložiti
- Nama so nasveti za milonge prišli zelo prav in je super, da dajeta poudarek tudi temu, tako gre vsak lahko tja precej bolj samozavestno
- Zelo dobri so tečaji tehnike – nama je to zelo koristilo tudi za poročni ples
Polonca from Ljubljana
Draga Dana in Darko. Všeč mi je bila simulacija milonge in to, da sta povedala nekaj osnovnih pravil obnašanja. Poznavanje le-tega najbrž reši marsikatero zadrego, zame, ki na milongi še nisem bila, pa so to dragoceni napotki. Rada bi še povedala, da se mi zdita čudovita učitelja. Ne le, da obvladata tehniko, všeč mi je tudi način podajanja in da skušata prenesti celoten duh argentinskega tanga. Jaz sem res popolna začetnica in tako se poleg korakov spoznavam tudi z glasbo in opazujem, kako iz nas potegne nekaj žlahtnega.
Almira from Izola
Draga Dana in Darko,
zelo dobro delata. Čestitam !
Anastazija from Ljubljana
Darko in Dana, lepa hvala za čudovit nastop včeraj v hotelu. Je bilo super videti vajin tango-ples na živo glasbo. Anastazija
Lea Cibrič from Ljubljana
Kar se tiče tečajev in vajinega pristopa k učenju tanga, sem brez pripomb. Meni je bilo res vse všeč in na mestu, torej vse ob pravem času. Ravno prav teorije in prakse, še posebej vredni so bili vložki osebnih izkušenj in anekdot z milong. Vsak vajin predlog in princip učenja mi je bil svež in spodbujajoč - kar potegnila sta nas u tangomanijo. 🙂
Bon courage in upam, da se kmalu vidimo!
Denis & Tina from Ljubljana
Ker sva veliko manjkala in bila v zadnjem obdobju tudi odsotna, težko izraziva neko objektivno stališče oz. sva lahko hitro nehote krivična, ali ustreliva celo mimo.

Pa vendar, kolikor lahko poveva je, da nama je vajin koncept blizu, pri čemer nama je še posebej všeč vajin sproščen in nevsiljiv način podajanja snovi. Osnove korakov in likov, ki se jih učimo so res namenjene plesu in ne samo neki plesni teoriji oz. učenju ¨na pamet¨ . Prav tako se nama zdijo super praktike, kjer se snov utrjuje, itd.. Skratka, kolikor sva bila prisotna sva se počutila odlično, kar pomeni, da nama je bil vajin celoten koncept ok.

Edino kar bi lahko rekla kot predlog, vendar to ne pomeni, da bi ga morala vidva tudi upoštevati, je da nama je osebno všeč tudi modernejša tango muzika in ne samo ¨klasična¨ in tu pa tam bi si želela kakega takega ¨štiklca¨ tudi na vajah- bolj za presekat kot kaj drugega.
Katja from Ljubljana
Meni je vse odgovarjalo - program, odnos, vsakič sta našla čas za vsakega posebej. In za vse naše posebne želje in zahteve sta našla rešitev, tudi glede urnika in plačil.
Marko in Eva from Ljubljana
Na koncu prvega sklopa sva z Evo zelo zelo zadovoljna z izkupičkom in bi se vama rada zahvalila za vajine inštrukcije in nadvse prijetne "tango" trenutke.

Lahko rečem samo to, da so vaje bile resnično prijetne, sproščene, učinkovite, poučne in uporabne! Vidi se, da težita k temu, da nekaj naučita in da so te stvari dejansko tudi uporabne. Zelo se mi dopade način podajanja snovi, kjer ni filozofiranja in nepotrebnega pretiranega ponavljanja, ampak je v ospredju ples in praksa. Po načelu: pokažeš, plešeš, popraviš, plešeš, dodatno izpiliš, plešeš, nadgradiš, plešeš,.. Pohvaliti je treba to, da se sproti posvečata tako posameznikom kot plesnim parom! Izkušnje, ki sva jih z Evo imela na eni drugi šoli tanga (že nekaj let nazaj), se v nobenem pogledu ne dajo primerjati z znanjem in izkušnjami, ki sva jih v tako kratkem času osvojila pri vaju (čeprav sva bila kar nekajkrat odsotna).

Tako da sploh nimava občutka, da bi na vajah kaj manjkalo, in da bi bilo potrebno karkoli dodati, ker sva dobila več, kot sva pričakovala.
Sandi from Ljubljana
Kaj naj rečem. Na kratko povedano, sta ČUDOVITA 😀
Verjel ali ne, sem se imel čudovito 🙂
Glede vsebine tečajev. Meni se je zdelo vsebinsko super in dovolj pestro. Pa tudi skozi različne stopnje tečajev sta lepo vse skupaj povezala v neko večjo celoto. Ne vem koliko časa sta namenila temu, ampak sta lepo izpeljala.
Čeprav, sem sam plesal že leta druge plese in si ne znam predstavljati, kako je začetnikom, ki nikdar prej niso nič plesali.
Koncept tanga sta pa resnično lepo predstavila... še posebej z "delavnico" na temo začetka tanga in malce zgodovine oziroma razvoja skozi zgodovino.
Tudi pošiljanje posnetkov, tako glasbenih kot video linkov, je bilo super 🙂 . Morda bi bilo smiselno, da bi organizirala kaka predavanja, na temo tanga (ne v sklopu tečajev). Kjer bi lahko delila izkušnje,.. vajine ali pa od gostov in tako predstavila različne poglede, strasti in veselje do plesa. Se bom z veseljem tudi sam udeležil česa podobnega 😉
Drugače pa.. Dare in Dana. Samo tako naprej.
Klemen from Ljubljana
Moje izkušnja s tečajem je nadvse pozitivna. Super je bil že začetek ko smo trenirali hojo. Potem mi je blo fajn, ko sta res nazorno pokazala korake. Če kaj nisva znala z Anjo, sva vedno lahko vprašala, tudi če sva že stotič spraševala isto:) Žal mi je da nisva večkrat prišla na praktiko ob sredah ko je dve uri. Samo ena ura mi je bila malo premalo. Saj veš, ravno padeš notri pa je že konec. Ampak zato pa je potem še ob sredah da ponoviš. Midva sva se večkrat sama dobila da sva ponovila stvari.
Fantastičen izbor glasbe, res. Vedno je bila tam voda pa kakšni piškoti za okrepčilo.
Mogoče kar sem pogrešal, je spodbujanje komunikacije v skupini. Na primer, da se izpostavi kakšen par ki res zna, da vsak malo pove o sebi, koliko časa že plešeš in zakaj. Tako da se malo spoznaš med sabo da se ustvari boljša atmosfera. Dialoga ni nikoli premalo.
Aja pa super je ker sta veliko plesala z nami. Da res vidiš točno kakšen mora biti občutek ko narediš pravilen gib ali impulz.
Še en plus, spletna stran je v nulo spedenana:)
Skratka, edina stvar za katero mi je žal, da nisva večkrat prišla. Priznam da precej pogrešam tango, Anji sem že malo namignil če bi šla malo pogledat, pa saj veš kako je, imava take urnike na teh umetniških akademijah, da se je res res težko uskladit.
Ampak...bomo videli 🙂 Hvala vama še enkrat za super tečaj.
Nika in Bostjan from Ljubljana
Tecaj nama je bil zelo vsec. Zal nama je bilo le to, da sva imela takrat ze tako prenatrpan urnik. Pa vendar-odlicna izkusnja!
Posebej nama je bilo vsec sprosceno pa vendar profesionalno podajanje znanja in vzpodbujanje tudi kadar ni slo najbolje. 🙂
Pohvala, da sta si vzela cas prakticno za vsakega posameznika in popravljala, kaj dela narobe. Absolutno je to tudi prednost manjse skupine tecajnikov, kar je bilo meni se posebej vsec.
Vajin tecaj ni bil moj prvi plesni tecaj, pa vendar eden najljubsih.
Zeliva vama vse lepo in se veliko plesnih kilometrov.
Bostjan from Ljubljana
Se posebej vsec je bilo meni sprosceno vzdusje, ker taka pac sta, sicer pa individualen pristop, da lahko vsak vprasa in se mu pokaze, tj. da se ne gre prehitro naprej, ce se cesa ne steka. In da se ne gleda po strani, ce si manjkal na prejsnji uri in ne mores ravno sledit 🙂
Meni osebno menjavanje partnerjev ni pri srcu, a vem, da je to najbolje za napredek 🙂 O zgodovini tanga ni bilo premalo, saj si lahko vsak prebere, je pa koristno kaj zvedet, sploh za vmesni pocitek. Razumljivo je bilo, hitrost primerna, mogoce pa bi bilo se posebej koristno, ce bi bili na voljo posnetki kaksnih vajinih korakov, da lahko doma gledas in primerjas.
Žiga in Jasna from Kamnik
Midva brez oklevanja lahko rečeva, da sva bila s tečajem zelo zadovoljna. Čeprav je bil skupinski tečaj, sva se velikokrat počutila, kot da imava individualne ure. Zdi se nama, da znata na tečajnike delovati pozitivno in vzpodbudno in se res maksimalno potrudita, da je ura izkoriščena.
Nad tečajem sva bila pozitivno presenečena (tudi zato, ker bi brez sreče pri žrebu najverjetneje ostalo le pri uvodni predstavitvi:)), vzljubila sva tango in ga sedaj zapleševa tudi sredi lokala z rock glasbo, na pustovanju ali v dnevni sobi ob klasični glasbi 🙂
Edina pomanjkljivost, ki jo lahko izpostaviva, je ta, da (še) nista razširila svoje dejavnosti v Kamnik. Ob vsakodnevnih obveznostih nama je bilo namreč včasih zelo naporno ostajanje/vožnja v Ljubljano. Iz tega razloga sva sedaj pomlad in poletje posvetila drugim dejavnostim in načrtujeva, da se tečaju ponovno pridruživa v jeseni.
Anja from Ljubljana
Z veseljem povem kaj mi je bilo všeč, malo težje pa kaj mi ni bilo všeč, ker tega ni veliko in s tem mislim nase, ki sem si šla včasih na živce, ko so se mi noge zapletale in sem bila zato slabe volje ;).
Alora! Super mi je to, da imam priložnost zaplesat tudi z učiteljem, da s soplesalcem ne zgolj posnemava, ampak, da me primeš npr. ti in pač grem s teboj ne glede na to kaj znam in potem vidim, da zmorem plesat tudi z nekom, ki že zna. In po drugi strani je fino tudi to, da smo najprej delali hojo, da se nismo zgolj vrgli v plesanje, ampak sta nas probala naučit nekih osnov zaradi katerih potem tango izgleda kot tango. Torej spet. Učita NE na način posnemanja, pač pa razumevanja in občutenja. Ta hoja in premikanje le s centrom na center je fajn. Z njo si lahko pomagam tudi, če ne znam nobenega okraska oz. zaradi nje plešem tango. No, malo se že zapletam.
In ta vajina strast do tanga, vidi se da obvladata sceno. Nista zgolj nastopača, pač pa sta v tangu globlje. Poznata zgodovino, današnjo sceno itd. in jo neprestano delita z učenci. In delita jo tako subtilno. Sploh se ne zaveda človek, da nas mimogrede poučujeta še o zgodovini in teoriji. In izbirata posebne komade, glasbo, ko plešemo; ni to kr neki, da pač je.
Mislim, da je zelo pomemben ta vajin odnos. Tudi to kako se odzivata z maili, s povabili, kako rada pomagata in sta prilagodljiva (spomnim se na naju s Klemnom, ki sva uletavala malo tako malo tako in sva se vseeno počutila dobro). Mislim, da je ključno, da se pri plesu počutiš dobro, da nimaš treme pred učiteljem, da si sproščen (sploh pri tangu; sproščenost je važna zelo).
Rozalija from Ljubljana
Meni se zdi samo podajanje vsebin super in se da spremljat, upam le da najdem kakega plesalca 🙂 za naslednjič.
Lahko vaju pohvalim, meni se zdi ok, to menjavanje partnerjev je tudi zanimivo.
Patrizia from Ljubljana
Imata pogled za vse na vajah. Koncept in didaktika sta jasna, poleg tega imata smisel za človeški odnos, kar je tudi zelo pomembno.
Je vedno koristno, da učitelji pridejo pogledati, če učenci prav delajo ali ne in jih v praksi popravljajo. Vidva se potrudita tudi za popravljanje in sta zelo pozorna, komentirata in pomagata.
Lahko samo rečem: tako naprej z idejo, da je treba biti kot učitelj/učiteljica biti popolnoma »prisoten/prisotna«.