Moda v argentinskem tangu

Moda je močno povezana z argentinskim tangom, saj tako s plesom, ko izbiramo nam ljube korake, tudi z oblačenjem in plesnimi čevlji sporočamo naš stil. Praviloma se tangeri za milongo radi elegantno uredijo, vsak pa seveda na svoj način. Neka najbolj osnovna pravila, ki se jih vsi držimo so, da smo urejeni, oblečeni v oblačilo, ki nam je prijetno ter hkrati ni odbijajoče za druge ljudi. Obstajajo tudi milonge, za katere se v naprej predlaga določeno oblačilo (dresscode), na primer določena barva ali določen stil in v tem primeru se poskušamo obleči v skladu z željo organizatorja. Glede tango mode veljajo sicer nekatere omejitve, kot na primer, plesalke zaradi zaprtega objema v drži ne moremo nositi masivne ogrlice, zato to nadomestimo z opaznimi prstani, zapestnicami ali uhani. Prav tako moramo imeti hlače ali krilo, ki nam omogoča svoboden in dolg korak.

kot tudi z oblačenjem in plesnimi čevlji sporočamo naš stil. Praviloma se tangeri za milongo radi uredijo, vsak pa seveda na svoj način. Najbolj osnovna pravila, ki se jih vsi držimo so, da smo urejeni, oblečeni v oblačilo, ki nam je prijetno ter ni odbijajoče za druge ljudi.

Obstajajo tudi milonge, za katere se v naprej predlaga določeno oblačilo (dresscode), na primer določena barva ali določen stil in v tem primeru se poskušamo obleči v skladu z željo organizatorja.

Glede tango mode veljajo sicer nekatere omejitve, kot na primer masivne ogrlice, ki jih plesalke zaradi zaprtega objema v drži ne moremo nositi in le-te zato nadomestimo z opaznimi prstani, zapestnicami ali uhani. Prav tako moramo imeti krilo ali hlače, ki nam omogočajo svoboden in dolg korak.

[su_button url=”http://www.calesitatango.si/urnik/” background=”#FFFFFF” color=”#000000″ size=”4″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: calendar” icon_color=”#000000″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]URNIK ARGENTINSKI TANGO[/su_button]

[su_button url=”http://www.calesitatango.si/prijava/” background=”#FFFFFF” color=”#000000″ size=”4″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: thumbs-up” icon_color=”#000000″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]PRIJAVI ME NA TEČAJ TANGA[/su_button]


Categories: TANGO MODA