TANGO SEMINAR 14.9.2019

Ivan Terrazas & Sara Grdan

Click here for English version

Registracija

Ime in Priimek:

Email:

Telefon:

Partner (pustite prazno, v kolikor se prijavljate solo le na 1. del seminarja):

Prijavljam se na (izberite eno ali oboje):
1. DEL SEMINARJA2. DEL SEMINARJA

Dodatno sporočilo:

Program:

Tango Seminar – 1. del

13:00 – 14:30 (1,5h). Registracija je mogoča solo ali v paru. Cena na osebo: 25€.

Tango Seminar – 2. del

15:00 – 18:30 (3,5h s kratko pavzo vmes). Registracija je mogoča samo s plesnim partnerjem. Cena na osebo: 50€.

Grand Milonga z nastopom Ivana in Sare

21:00 – 02:00  Studio Dancefloor. Prijava v naprej ni potrebna. Vstopnina na vhodu: 12€.

Lokacija:

Studio Dancefloor, Šmartinska 106, Ljubljana – BTC.

Vtisi iz lanskoletnega seminarja:

“Thank you for bringing them to Ljubljana! It’d be great if a video from the technique class summary was available to all those who attended the class.”

“When is the next workshop? :)”

“This was for me one of the best Workshops in LJ… both are not only teaching, they are all the time with their students, helpfull, competent and easy to instruct us… Hope they come back… “

“No comment. Every things was perfect and Sara and Ivan have been amazing.”

“Seminar ni le izpolnil, ampak nadgradil moja pričakovanja. Morda tudi zato, ker že v osnovi niso bila tako velika kot bi pričakovala od kakšnih bolj eminentnih maestrov (kar je krivično, pravzaprav), pa je bilo tole boljše. Bolj uporabno, boljša razlaga, nekaj za nas povprečne plesalce, ki v tangu želimo predvsem uživati. Definitivno bi ju priporočila, sem že, pravzaprav.”

“Zelo zadovoljna.”

“Super.”

“Tango delavnica je z Ivanom in Saro je bila odlična! Oba sta odlična pedagoga, z odlično retoriko poleg vrhunskega plesnega znanja. Želimo si še več takšnih delavnic s takšno kvaliteto. Hvala Calesiti.”

“Želim si, da bi bila delavnica daljša. Kot začetnica sem od tiste ure in pol odnesla veliko, in seveda si želim, da bi to znanje še poglabljala. Sara in Ivan sta izvrstna učitelja; upam, da bo kmalu spet priložnost za kakšno podobno srečanje. Hvala tudi organizatorjem!”

“Upam, da delavnice s Saro in Ivanom postanejo vsakoletna stalnica.”

“Želela bi si daljše delavnice. Oba plesalca sta izvrstna učitelja in tista ura in pol je čisto prehitro minila. Upam, da bo kmalu spet kakšna podobna priložnost. Sicer pa pohvale za prijaznost, odličen program in super vzdušje – tako organizatorjem, obema učiteljema in udeležencem.”

“Lepo in koristno.”

“Aktivno in informativno Ivanovo sodelovanje na tečaju ženske tehnike se mi zdi dobrodošla osvežitev in pravzaprav nujno. Informacije so bile poglobljene in natančne in so vzbudile željo po dodatnem delu z njima.”

“Super je bilo! Zelo strokovno. Hvala za organizacijo.”

“Naj se prideta.”

“Ivan In Sara sta ne le dobra plesalca ampak tudi učitelja. Všeč mi je bilo, da se dopolnjujeta in skušata vsako stvar pojasniti, da je razumljiva vsem. Hvala Darku in Dani, da sta ju povabila, da je malo zvezdnega prahu padlo tudi na naš parket.”

“Zelo uporabna delavnica ženske plesne tehnike.”

“Vse je bilo super.”

“Odlična učitelja, sistematična, natančna, analitična – redkost pri maestrih tanga, da vsebino podajajo na način, ki je logičen in s tem tudi posledično dobro razumljiv. Prijetno vzdušje na delavnici ženske tehnike, pozornost organizatorjev in pripravljenost ugoditi željam udeležencev. Sobotna milonga v odličnem vzdušju je lepo zaokrožila dogodek, ki bi ga z veseljem ponovili :)! Hvala vam Dana in Darko!”

“Dobra bi bila ponovitev.”

“Super je bilo. Prijetno vzdušje. Vidva se resnično s srcem predajata svojemu delu. Želim vama vse dobro in še veliko takšnih srečanj. Sara in Ivan sta pa itaq carja. Všeč mi je bilo, ker sta podala osove na katerih moramo graditi in pogosto vaditi. Poudarila sta pomen le teh in prijazno večkrat razložila, da smo vsi razumeli bistvo.”

“Imata zelo prijeten pristop, bom vesela, če ju boste spet povabili.”

O maestrih:

Ivan Terrazas prihaja iz Argentine, kjer je začel svojo plesno kariero pri 12-ih letih. Njegova trenerja sta bila starša Eduardo Terrazas and Beatriz Herrera. Začel je z Malambo in drugimi plesi argentinske folklore, prav tako je plesal klasični balet in argentinski tango. Ko se je preselil v Združene države Amerike je Ivan v svoj repertoar dodal še salso in tap. V New Yorku je spoznal Saro, s katero se je nato popolnoma in z vsem srcem predal le argentinskemu tangu.

Sara je prav tako začela s folkloro in klasičnim baletom v Zagrebu. Njena navdušenost nad argentinskim tangom se je začela v poznih 1990-ih, na večernih milongah in se je zatem začela učiti še argentinsko folkloro. Da bi bolje razumela mehaniko človeškega telesa in bolje poučevala tehniko gibanja je postala tudi  Gyrotonic® and Gyrokinesis® inštuktorica.

Leta 2012 sta med drugim dosegla 8. mesto na svetovnem prvenstvu “Tango Salon World Championship” v Buenos Airesu.

Kot učitelja sta razvila sodoben in sistematičen pristop k poučevanju tradicionalnega argentinskega tanga. Njun cilj je svojim učencem vgraditi močne temelje in sicer s tehniko, analitičnim mišljenjem, logiko, naravnostjo in udobjem, tako v odprtem kot tudi v zaprtem objemu. Ivan and Sara spodbujata učence k iskanju povezanosti v paru, kvalitete giba, kreativnosti v izražanju in muzikalnosti, da bi njihov ples postal samo njihov in edinstven.

Ivan in Sara sta se spoznala v New Yorku in se popolnoma posvetila argentinskemu tangu. Učila sta se nekaterih mojstrov tanga: Diego DiFalco, Pablo Pugliese, Natalia Hills, Jorge Torres, Roberto Herrera, Guillermina Quiroga, Gabriel Misse, Carlitos Perez in Raul Bravo, in se hitro uvrstila med najmlajše in najbolj priznane učitelje in izvajalce v svetu argentinskega tanga.

Po skupnem 7 letnem bivanju v Ameriki in Argentini, sta se Ivan and Sara stacionirala v Evropi, kjer trenutno živita. Poleg tega, da sta člana prestižne tango kompanije ‘Tangueros del Sur’, ki jo vodi Natalia Hills, nedavno sta nastopala tudi v predstavi ‘Tangox2’ in ‘Miguel Zotto in Concert’ pod vodstvom znamenitega plesalca Miguel Angel Zotta, nadalje sta sodelovala v kompaniji ‘Obsesion Tango’ pod vodstvom Tamare Bisceglia in bila člana zasedbe ‘Compania Roberto Herrera’ pod vodstvom plesalca in koreografa Roberta Herrera.

Ivan and Sara sta poleg tega nastopala tudi v šovu ‘Romper el Piso’ (Israel Dance Festival;  Jacob’s Pillow Dance Festival; Vail International Dance Festival; New York City Center), ‘Obsesion Tango’ v Borges Cultural Centru, ‘Connectango’ , Roberto Herrera’s tango company v ‘La Estancia’ , v ‘Rhythm and Passion Show’ , ‘Borges and Piazzola Tango’ , ter sodelovala z naslednjimi orkestri: the Vermont Symphony Orchestra, the Romulo Larrea Tango Orchestra, the Washington Pan-American Symphony Orchestra, the Eternal Tango Quartet, and Avantango.