PRIJAVA NA TEČAJ TANGA

Pred prijavo preberite kako potekajo tečaji argentinskega tanga pri nas:

 • Če želite preizkusiti argentinski tango in videti kako izgleda učenje tanga pri Calesiti, se udeležite najprej Brezplačnega uvodnega tečaja za popolne začetnike, ki poteka 2x mesečno ob sredah. >> Klikni za prijavo
 • Če ste že pripravljeni na akcijo, se lahko kar takoj vpišete na redne tango tečaje.  Vpišete se lahko kadarkoli sredi leta in se pridružite skupini. Tečaji potekajo celo leto, tudi poleti. >> Skoči na vpisni obrazec
 • Vpišete se lahko sami ali v paru. Polovica se jih prijavi brez soplesalca/ke. Na samem tečaju vas razvrstimo po parih, vendar nam v tem primeru (da ste brez plesnega partnerja) napovejte svoj prvi obisk, da vam pravočasno priskrbimo soplesalca/ko.
 • Redni tečaji v paru (začetni, tehnika in nadaljevalni tečaj) potekajo 2x tedensko, vsak četrtek in petek, v plesni dvorani na Miklošičevi 28 v Ljubljani (vhod od Kinoteke, nato po stopnicah navzdol), vedno ob istih urah: začetni tečaj od 18:00 do 19:00 ure, tečaj tehnike od 19:00 do 20:00 ure in nadaljevalni tečaj od 20:00 do 21:00 ure (glej urnik).
 • Plesalke lahko dodatno obiskujejo delavnice solo ženske tehnike, ki potekajo 2x mesečno ob sredah od 19:15 do 20:15 ure (preberi več)
 • Preplesavanje oziroma “Praktika Calesita poteka vsako sredo od 20:15 do 21:45 ure. Namenjena je druženju in utrjevanju naučenih korakov.
 • Pri nas ne obstaja mesečni ali dvomesečni tečaj, temveč obiskujete tečaje fleksibilno katerokoli sredo, četrtek in/ali petek iz urnika, kot vam ustreza (ni potrebno vnaprej določiti). V kolikor zbolite, ste odsotni ali podobno, tako ne rabite skrbeti, da zamujate ure tanga. Tečaje vedno lahko obiščete nenapovedano (v kolikor pridete v paru) in tudi vašo odsotnost nam ne rabite sporočiti. Ker so skupine majhne (5-10 parov), lahko delamo z vsakim parom tudi individualno, kar omogoča hitrejši napredek.
 • Ob vpisu kupite dobroimetje ur (paket ur), ki jih koristite z obiskovanjem tango tečajev ob sredah, četrtkih in petkih. Ena ura pomeni en tečaj, ki traja 60 minut. Praktika sicer traja 90 minut, a se upošteva kot “ena ura”. Cena ene ure tečaja je 10€. Vendar več ur kot zakupite, večji popust pridobite. Ob nakupu 25 ur pridobite 50% popust, kar pomeni, da ste polovico tečajev prejeli brezplačno! Ugodnost velja le za plačilo v enem obroku. Veljavnost vseh paketov je 1 leto od nakupa. Za neizkoriščene ure kupljenega paketa ni možno povračilo v denarju. >> Poglej pakete na ceniku
 • Najlepše je to, da po vpisu na tečaj sami odločate o svojem napredku v tangu, kar pomeni, da lahko svoje ure koristite za začetni tečaj, tečaj tehnike, napredni tečaj, praktiko v sredo, plesalke pa tudi za solo žensko tehniko. Drugače povedano, niste obvezani obiskovati samo eno stopnjo, ampak lahko svoje ure koristite za vse tri stopnje v četrtek in petek, pa tudi za praktiko in solo žensko tehniko ob sredah.
 • Česa se učimo na rednih tečajih? Na začetnem tečaju osvajamo osnovne principe vodenja in sledenja ter najbolj značilne korake argentinskega tanga. Na tečaju tehnike delamo na tehniki drže, hoje in tehniki izvajanja korakov, ki jih že poznamo. Občasno tudi tehnike plesanja na različno glasbo ali pa socialnih veščin, ki jih uporabljamo na plesnih večerih tanga (milongah). Na naprednem tečaju raziskujemo zahtevnejše tango sekvence. Kadar je na tečaju manj parov, vsebino prilagodimo željam in potrebam udeležencem tečaja. Na solo ženski tehniki vadimo tehniko ženskih korakov in okraske, ki jih plesalka pri plesu lahko dodaja, praktika ob sredah pa je namenjena utrjevanju znanja in druženju.
 • Argentinski tango plešejo mladi in stari, prav tako tudi na naših tečajih ni starostnih omejitev in se mešajo različne generacije.
 • Enkrat mesečno plešemo na milongah – plesnih večerih argentinskega tanga. To je tudi cilj naših tečajev 🙂 Aktualne datume milong najdete tukaj.
 • Ali res nujno potrebujem plesne čevlje za tango? Na začetku ni nujno, da imate plesne čevlje za tango, vendar je za dekleta vseeno zaželeno, da imajo na tečajih čevlje s petko. Po preteku nekaj mesecev so plesni čevlji vsekakor nujni. Kupite jih lahko na večjih milongah ali tango festivalih oziroma jih naročite preko interneta. Na voljo je res ogromno prekrasnih plesnih čevljev. Pri nas lahko za občutek pomerite tango čevlje znamke Bandolera iz Italije. Več o tango čevljih pa si lahko preberete na našem BLOGU.
 • Tečaje argentinskega tanga vodita Dana ali Darko, ki že več kot desetletje aktivno plešeta argentinski tango. Tudi sama se zobražujeta pri argentinskih plesalcih in tako predajata to znanje naprej.
 • Še več informacij lahko dobite na telefonski številki 040 755 696 ali preko emaila dana@calesitatango.si


…CENIK na osebo:

1 ura (60min) = 10 €
Paket 5 ur = 45 € (cena 1 ure je 9€)
Paket 10 ur = 80 € (cena 1 ure je 8€)
Paket 15 ur = 105 € (cena 1 ure je 7€)
Paket 20 ur = 120 € (cena 1 ure je 6€)
Paket 25 ur = 125 € (cena 1 ure je 5€)


Paketi ur veljajo na osebo in niso prenosljivi (par torej ne more koristiti ure iz istega paketa). V kolikor se izkaže, da zaradi vaših obveznosti ne morete izkoristiti zakupljenih ur, ne vračamo denarja! Veljavnost vseh paketov: 12 mesecev. Ure lahko koristite za katerikoli tečaj ob četrtkih in petkih, za solo žensko tehniko in praktiko ob sredah.

Želimo vam veliko zabave!

PRIJAVNI OBRAZEC

Ime in Priimek:

Email (kamor pošljemo potrditev prijave):

Telefon (v primeru da tečaj odpade):

Izberite vrsto paketa (velja na osebo):

Izberite način plačila:

Zakaj ste se odločili vpisati na tečaj argentinskega tanga?

Kje ste izvedeli za šolo argentinskega tanga Calesita?

Bi nam radi sporočili še kaj:

Hello!! Z vami deliva berlinski naslov za tango obleke. Zanimiv je tudi zato, ker
lahko enostavno sestavljaš kroje:  www.tangomode.de/