Kako hitro lahko napredujem v tangu?

Načeloma velja tako kot pri vseh stvareh – kolikor vložiš v tango, toliko dobiš. Več kot se učiš, hitreje napreduješ. V Calesiti so skupine majhne do 5 parov, zato lahko delamo precej individualno, tako da je napredek sicer lahko hitrejši. V povprečju pa velja, da korake za osnovno družabno plesanje na milongah (plesnih večerih tanga) osvojiš zelo hitro, recimo v 2 do 3 mesecih. Za poglobljeno znanje pa je potrebno več. Takrat postane aktualno le eno vprašanje – koliko sem pripravljen vložiti v svoj tango?

Omejitev, ki jo imamo vsi, je ali čas ali denar. Da kar najhitreje postanete zelo dobri plesalci argentinskega tanga, imate na možnost dvoje:
Fleksibilen urnik v večernem času vam omogoča, da si program učenja argentinskega tanga popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam. Če želite hitro napredovati in bolj intenzivno delati na svojem tangu, torej tečaje obiskujte več krat tedensko. Poleg začetnega tečaja obiskujte tudi tečaj tehnike. Ne glede na to, da ste “začetnik”, lahko poskušate spremljati tudi nadaljevalne tečaje, do mere, kot vam gre.  Vse to pa ne pomeni, da se morate “vpisati” na več tečajev. Pomeni le, da svoje kupljene ure koristite za tiste tečaje, kot sami želite.

Na tečaje lahko pridete katerikoli dan, ko imamo na urniku razpisane redne tečaje. Tako boste lažje ujeli prosti večer za tango.

Na koncu pa vedno velja – ali te tango popolnoma prevzame ali pa pač ne.


Categories: TANGO TEČAJI